PUBLIC GOLD ITU APA?

PUBLIC GOLD ITU APA?

Public Gold adalah sebuah syarikat pengeluar emas yang terbesar di Malaysia. Mula bertapak di Malaysia 2008 sehingga sekarang dan sangat kukuh sehingga kini. Syarikat ini menjalankan perniagaan menjual membeli emas dan perak disamping menjual produk barangan kemas bagi mempelbagaikan variasi keluarannya. Syarikat ini di bawah pimpinan oleh Dato ‘ Louis Ng. …

Emas perhiasan atau emas pelaburan?

“Saya keliru, nak emas perhiasan atau emas pelaburan?”

Barang kemas direka untuk tujuan perhiasan dan menambahkan seri aura pemakainya. 

Maka rekaan dan pembuatannya dibuat dengan begitu teliti dan menarik. Lagi rumit reka bentuk barang kemas, lebih tinggi kos upah.

Dan lagi banyak batu perhiasan, lagi mahal harganya. 

Barang kemas khusus untuk emas perhiasan memiliki beberapa kriteria : 

1 G R A M P E R T A M A

1  G R A M  P E R T A M A

Langkah pertama dalam membuat sesuatu adalah perkara antara yang paling susah untuk kita buat, macam-macam perkara fikir sebelum dapat buat.

Bila dah buat semua perkara yang kita fikir sebelum ini ternyata meleset, ianya jauh lebih mudah dari apa yang kita fikirkan. 

Begitulah juga bila kita nak mula simpan emas buat pertama kali, berhari-hari fikir bagaimana nak daftar, nak beli, nak simpan, nak jual balik, nak gadai dan macam-macam lagi. 

Simpan RM 600 sebulan, lepas 10 bulan tak ada RM 6,000 dalam akaun?

Simpan RM 600 sebulan, lepas 10 bulan tak ada RM 6,000 dalam akaun?

Biasanya ada 2 punca, sama ada:

1. Salah atur bajet
2. Cara menyimpan itu tak berapa berkesan, mudah sangat bocor.

Bagi yang nak tutup simpanan yang mudah bocor, satu cara yang berkesan ialah tukarkan sebahagian simpanan tu tadi dalam bentuk emas. …

Pengalaman Pertama Membeli Emas GAP Public Gold

timetable, paper, ruler-3222249.jpg

10 Februari 2021

Artikel asal di tulis di blog saya hawahussin.wordpress.com.

Assalamualaikum dan salam sejahtera 😉

Alhamdulillah, hari ini secara official menjadi penyimpan emas GAP (Gold Accumulation Program) Public Gold. Apa itu GAP? Saya ada kongsikan info berkenaan GAP dengan lebih detail lagi di sini . Entry ni saya nak berkongsi pengalaman pertama beli emas GAP ni.

Apakah yang membuatkan saya terjebak dengan GAP Public Gold ni? …

Hi Uolls,
Secara rasminya saya nak umumkan bahawa saya telah bergelar Authorised Dealer di sebuah syarikat pengeluar emas pelaburan terbesar di Malaysia, Public Gold. Saya merupakan dealer aktif di bawah dalam rangkaian G100 Network. Sebagai dealer aktif, saya akan konsisten menyebarkan manfaat ilmu emas dan kewangan kepada semua golongan masyarakat. …