3 TIP MENJADI PENYIMPAN EMAS BERJAYA?

Untuk menjadi pelabur yang berjaya ada beberapa tindakan perlu dititikberatkan dan di sini saya dedahkan 3 tip menjadi penyimpan emas yang berjaya

1 | Jadilah seorang pelabur yang berilmu. Bacalah minima sepuluh buah buku kewangan untuk mencari kesesuaian pengalaman pelabur dalam menabung yang kena dengan jiwa kita.

2 | Menabunglah sedikit demi sedikit untuk menambahkan simpanan dari semasa ke semasa. Elakkan melakukan pelaburan jumlah yang besar sebelum membuat apa-apa rujukan. Mulakan dengan modal yang sedikit terlebih dahulu untuk mencari corak pelaburan ini.

Bagi simpanan emas di akaun GAP, untuk melihat hasilnya kita cuma perlu kekal memastikan gram bertambah dari bulan ke bulan. 

3 | Konsisten adalah kunci utama dalam menjadikan pelabur seorang yang sangat berjaya. Walaupun dengan pelaburan yang kecil jika dilakukan secara berterusan akan menjadi besar. Sikit-sikit lama kelamaan menjadi bukit. 

Jadilah seperti kura-kura walaupun lambat tetap mencapai matlamatnya berbanding dengan arnab laju tetapi terkandas di tengah jalan. Nak menabung emas Public Gold? Tak susah pun, yang penting adalah mulakan langkah pertama. 

Jom! Sertai keluarga besar G100 Network!

———-

Saya kongsikan Nota Kewangan dan Pelaburan PERCUMA di Telegram. Klik link ini https://t.me/NotaHawaHussin. Percuma saja kawan!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *