5 STRATEGI KEKAYAAN PENYIMPAN EMAS SEBENAR

Dari 1 gram ke 1 kilogram sebenarnya tidak mustahil dalam menabung emas. Letakkan satu target yang akan menjadi tabiat kita pada setiap bulan hingga akhirnya jumlah simpanan emas itu mencecah sekurang kurangnya 10 peratus daripada nilai kekayaan bersih kita.

 

Itulah wang emas yang akan menjadi benteng pertahanan  terakhir kewangan kita ketika gawat. Sesiapa yang nak mulakan tabiat ini ada beberapa strategi berkesan iaitu:

1. Letak matlamat simpan emas satu gram satu bulan sebagai forgotten saving. Simpan dan lupakan

2. Setiap kali gaji, terus beli satu gram emas. Jangan tunggu duit lebih baru nak menyimpan.

3. Jangan tunggu harga terbaik. kalau tunggu pun selalunya tidak berbaloi dengan risiko duit itu bocor.

4. Beli emas melalui kaedah Akaun Emas GAP (Gold Accumulation Program). Ini kaedah termudah dan termurah di Malaysia buat masa ini.

5. Setelah cukup 6 gram, keluarkan gold bar 5 gram sekeping dan simpan dalam dompet supaya terasa aura dan keserokan simpan emas.

Walaupun strategi ini nampak kecil, tetapi ia akan memberi impak yang besar terhadap kewangan sesiapa yang mempraktikkannya. Secara amnya, emas tak ada matematik. Apabila kita konsisten menabung emas setiap bulan, lama kelamaan ianya akan menjadikan mindset kita lebih berdisiplin dalam menabung.

Inilah strategi kekayaan penyimpan emas yang sebenar. Semakin simpan, semakin bersemangat nak tingkatkan tabungan. Nak mudah? Mula dulu miliki akaun emas GAP.

Bagi yang nak bermula, klik link ni bit.ly/DaftarKempenSimpanEmas. Saya bantu sebaiknya. #NotaEmasDanKewanganHawa

Saya kongsikan Nota Kewangan dan Pelaburan PERCUMA di Telegram. Klik link ini https://t.me/NotaHawaHussinhttps://t.me/NotaHawaHussin. Percuma saja kawan!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *